Anne Sahlholdt

 

Uddannet jordemoder 2005 og akupunktør 2012

Jeg hedder Anne, er 46 år og har tre børn. Da jeg var gravid første gang fik jeg lyst til at blive jordemoder da jeg syntes at det at være gravid og føde var enormt spændende. Jeg læste til zoneterapeut men stoppede, da jeg kom ind på Jordemoderskolen. Jeg har arbejdet seks år på Fødegangen i Gentofte og fire år på Fødegangen på Hvidovre hospital (Danmarks største fødested). Jeg har bred erfaring indenfor jordemoderfaget hvor jeg har varetaget fødsler på Fødegangen og haft jordemoderkonsultation. Derudover har jeg arbejdet på både Svangregang og Fødemodtagelse hvor jeg har haft med højrisikogravide at gøre, igangsættelse af fødsler og visitering af fødende.

Jeg har brugt akupunktur til fødsler siden 2002 (hvor jeg som jordemoderstudrende fik et kursus i akupunktur til gravide og fødende) og på Gentofte Hospital startede jeg Akupunkturambulatorium målrettet til gravide med graviditetsgener og havde dette i en årrække, indtil det blev sparet væk.

 

Jeg har haft rigtig gode resultater med akupunktur og har været glad for at kunne tilbyde denne behandling til gravide og fødende. Det har f.eks. fungeret rigtig godt som smertelindring og til at berolige de fødende samtidig med at der ikke er bivirkninger. Jeg har kunnet se en klart bedre effekt af akupunktur end af medicinsk smertelindring, da akupunkturen dæmper kvindens angstniveau og giver større ro. Akupunktur er i det hele taget rigtig godt at bruge i graviditeten fordi der er mange gener som ellers kun kan behandles i begrænset omfang da man helst ikke vil give gravide medicin; fx kvalme, smerter og væske i kroppen. Fordi jeg har kunnet se så mange gode resultater med akupunkturen valgte jeg at tage en 2-årig akupunkturuddannelse i 2010-2012.

 

Af hensyn til mit job hos en praktiserende læge i dagtimerne kan jeg kun behandle klienter udenfor almindelig arbejdstid.